SRC Josip Uravić Pepi - Slavka Nikolića 25b, grad Krk 

3. HNL Zapad - sezona 2019./2020. 

JADRAN-POREČ – KRK 1:1

Igralište Veli Jože. Bez gledatelja

Sudac: Ivan Šantić (Kastav)

Strijelci: 0:1 Jurešić (6), 1:1 Ilić (29)

Žuti kartoni: Banić (Jadran-Poreč), Mikulica, Šimunović, Turkalj, Kvesić (Krk)

JADRAN-POREČ: Pavlić, Ilić (65 Tomić), Užila, Marušin, Perković (78 Terlević), Ivetić (65 Banić), Sumić, Tikas, Ereiz (78 Leko), Radman, Bernobić.

KRK: Mohorović, Šabalja, Turkalj, Šimunović, Miš-Mešić, Jurešić, Mikulica (82 Kvesić), Turčić, Mijić, Radić (88 Sokolić), Gršić (86 Šamanić)

Veliki bod u Poreču protiv jedne od najboljih ekipa u natjecanju 3. HNL – zapad. Uspjeh je tim i veći jer je direktni konkurent na dnu tabele, Rovinj izgubio u Pazinu te je bodovna prednost Krka sada četiri velika boda, prije posljednja dva kola.Trener Damir Kraljić izostavio je sa popisa za utakmicu u Poreču kapetana Josipa Zeca jer je isti igrač imao dva žuta kartona te ga je bilo potrebito sačuvati za domaću utakmicu, slijedeće subote sa Novigradom.

Utakmica je počela samo kako se poželjeti može. Već u šestoj min. utakmice zgoditak za Krčane u režiji Matea Jurešića, koji je bio priseban nakon '' leta u prazno '' domaćeg vratara te iz blizine šokirao domaću ekipu i stotinjak glasnih domaćih navijača koji su bodrili svoju ekipu iza ograde. Rano vodstvo dalo je još veći motiv ekipi Krka u vidu ustrajnosti i požrtvovnosti. Nadmoć u polju domaće ekipe završavala je na stoperskoj liniji ili u rukama raspoloženog vratara Mohorovića. Mogli su nogometaši Krka riješiti utakmicu nakon kornera i udarca stopera Turkalja no snažno upućena lopta glavom pogodila je vratara Pavlića. Jedna nesigurnost i nesmotrenost obrane dogodila se u 29 min. utakmice kada je nakon tri odbijance u šesnaestercu, lopta završila u mreži za izjednačenje rezultata 1:1.

U drugom dijelu trener Kraljić postavio je svoju ekipu, radno i disciplinirano ne ostavljajući puno prostora za igru kvalitenijoj ekipi domaćina. Sve prilike Jadrana neutralizirala je obrana na čelu sa igračem utakmicem vratarom Krka Mohorovićem, koji je imponirao svojom sigurnošću i obranama, izludivši domaćine. Nakon dugih pet minuta produžetka igrači Krka dočekali su kraj utakmice uzdignutih ruku te zadovoljni učinjenim otišli u svlačionicu.

 

 

Slijedeće pred posljednje kolo nogometaši Krka dočekuju ekipu Novigrada. Utakmica počinje u 18,00 sati, a mi se nadamo pobjedi i matematičkom ostanku u ligi.


Rezultati utakmica omladinskih sel kcija:

 

Nk Vinodol – Nk Krk -  0:3 – Ml. morčići ( Emanuel Pjaca, Vid Mišković i Niko Gašpar )

Nk Vinodol – Nk Krk – 4:6 – St. morčići ( Ivo Feretić 2x, David Kosić, Matej Jemrić, Visar Kabashi i Oroshi )


Nk Krk – Nk Nehaj – 7:2 – Ml. pioniri (  4x Jakov Fantov, Danijel Fanuko, Alin Hadžić i Domagoj Kožinec )


Nk Opatija – Nk Krk -  6:1 – kadeti ( Ivan Sršić )

Nk Opatija – Nk Krk – 1:1 – juniori ( Edi Begaj )

Informativno

Klub je osnovan 15. prosinca 1940. godine. Seniorska ekipa natječe se u 3. zapadnoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Natjecanje se odvija po dvostrukom bod-sustavu i to u dvije nogometne sezone, jesenskoj i proljetnoj.

Linkovi

Kontakt

  •  Slavka Nikolića 25b, grad Krk, 51500
  •  051 222 956
  •  098 305 594
  •  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  •  Instagram
  • Više informacija